RSS
 

Mrożenie szpinaku

21 maj
Czyli krótko i na temat ;)
 
Mrożenie szpinaku_4
 
 
Szpinak umyj, powycinaj żyłki.
 
Mrożenie szpinaku_3
 
 
W dużym garnku zagotuj wodę. Zblanszuj szpinak. Gotuj go przez 2 minuty a następnie przełóż do miski z zimną wodą i lodem lub przepłucz pod bieżącą wodą do całkowitego wystudzenia.
 
Mrożenie szpinaku_2
 
 
Przełóż na sitko. Zostaw na parę minut aż odcieknie. Lekko odciśnij rękami.
 
Mrożenie szpinaku_1
 
 
Odciśnięty, pokrój lekko i przełóż do woreczków do mrożenia. Zamroź i ciesz się szpinakiem kiedy chcesz :)
 
Calla

Czas na szpinak 4!

Print Friendly
 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii Przetwory

 

Tags: ,

Dodaj komentarz