RSS
 

Zupa kalafiorowa

14 maj
Lekka i pyszna. Co najważniejsze, bardzo szybka i prosta w przygotowaniu.
 
Zupa kalafiorowa
 
 
Składniki:
 
2 l (8 szkl.) bulionu
1 mały kalafior
1 łyżka soku z cytryny
1/2 łyżeczki cukru
2 marchewki
5 średnich ziemniaków
2 łyżki koperku
sól, pieprz do smaku
 
Kalafior umyj, podziel na małe różyczki, zalej wodą z dodatkiem cytryny i odstaw na parę minut.
Marchew pokrój w ćwierć-plasterki a ziemniaki w kostkę. Dodaj do gotującego się bulionu.
Kalafior odlej, przepłucz i dodaj do zupy, dodaj od razu cukier i odrobinę soli.
Gotuj do miękkości warzyw,  pod koniec gotowania dodaj koperek oraz przypraw do smaku solą i pieprzem.
 
Smacznego!
 
:)
Print Friendly
 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii LekkoZdrowoPysznie

 

Tags: , , , , ,

Dodaj komentarz