RSS
 

Brownie

23 lut
Czekoladowo – czekoladowa pycha.
Klasyczne proste i bez dwóch zdań – obłędnie pyszne!
 
 
Składniki:
 
200 g gorzkiej czekolady (zawartość kakao 74%)
200 g masła
110 g cukru dark muscovado
110 g mąki
3 jajka
szczypta soli
 
 
Czekoladę i masło rozpuść w kąpieli wodnej i odstaw do wystudzenia.
 
 
W wysokim naczyniu ubij jajka z cukrem i szczyptą soli. Cukier dark muscovado ciężko się rozpuszcza dlatego warto go najpierw zmielić w młynku. Jajka ubijaj na najwyższych obrotach przez 4-5 min, aż będą bardzo puszyste.
 
 
Delikatnie wymieszaj łyżką lub szpatułką, wystudzoną czekoladę i jajka.
Następnie dodaj przesianą mąkę. Mieszaj krótko do całkowitego połączenia składników. Można użyć miksera, miksując przez chwilę na najniższych obrotach.
 
Przelej do wyłożonej papierem do pieczenia blachy, rozprowadź równomiernie i piecz w 180′C prze 25-30 min.
 
 
 
Smacznego!
 
Calla
 
:)
 
 
 
 
Print Friendly
 
1 komentarz

Napisane przez w kategorii Ciasta

 

Tags: , ,

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~flavors

    25 lutego 2014 o 20:06

    Mniam, mniam! Muszą być przepyszne!